Artikels

Meer weten over de sectoraal aanvullende pensioen

26/06/2024
content divider
Het sectoraal aanvullend pensioen is een waardevol voordeel dat een stuk bijdraagt aan de bestaanszekerheid van werknemers en de aantrekkelijkheid van de werkgever. Ken je ons sectoraal pensioenstelsel? 
Waar komt het sectorale aanvullende pensioen vandaan?

Het sectoraal aanvullend pensioen wordt gefinancierd door jouw werkgeversbijdragen die je aan de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) betaalt ten behoeve van het fonds voor bestaanszekerheid.

Deze regeling is voorlopig nog enkel voorzien voor de arbeiders in onze sector.Het grote voordeel voor hen is dat het aanvullend pensioen zorgt voor een extra spaarpot bovenop het wettelijke pensioen, wat bijdraagt aan een stabielere en zekerdere financiële toekomst.  

What's in it for you?

Door een aanvullend pensioen aan te bieden, kan jij je onderscheiden van de concurrentie en aantrekkelijker worden voor potentiële nieuwe medewerkers.

Werknemers zijn geneigd langer bij een werkgever te blijven als zij weten dat er een goed pensioenplan is, wat de loyaliteit en retentie in jouw bedrijf ten goede komt.  

Daarom raden we je aan om de voordelen van dit sociaal sectoraal pensioen te promoten door het regelmatig uit te leggen tijdens infosessies, individuele gesprekken, op teamvergaderingen, tijdens toolboxmeetings, in interne communicaties zoals nieuwsbrieven, e-mails of intranet.  

Een vraag? Volta is er om je bij te staan!

Meer weten ? Klik hier.