Artikels

Week van Duaal, want duaal leren werkt

22/04/2024
content divider
Duaal weren werkt! Ontdek het zelf tijdens de Week van Duaal van 22 tot 26 april 2024. Met duaal leren combineren lerenden een opleiding in de klas met leren op de werkvloer.
Week van duaal 2024

Lerenden kunnen duaal leren in secundaire scholen, Centra voor Deeltijds Onderwijs, Syntra-lesplaatsen en sinds september 2022 ook in de Centra voor het Volwassenenonderwijs. Uit de talloze positieve getuigenissen van lerenden, werkgevers en scholen is duidelijk dat duaal leren écht werkt! 

Een Win-Win Situatie

Bij duaal leren is er een nauwe samenwerking tussen de school en de leerwerkplek. Lerenden, begeleid door een trajectbegeleider op school en een mentor op de leerwerkplek, ervaren praktijkgericht leren en teamwork. Ze leren initiatief nemen, verantwoordelijkheid nemen en zichzelf evalueren. Ondernemingen versterken hun leercultuur en kunnen duale lerenden direct in dienst nemen, terwijl scholen meer op maat kunnen werken voor jongeren. Duaal leren zorgt ervoor dat de competenties van lerenden beter aansluiten bij wat de arbeidsmarkt zoekt. Een echte win-win situatie dus!  

Samen voor meer bekendheid  

Tijdens de 'Week van Duaal' zetten verschillende betrokken organisaties, zoals scholen en sectoren, de voordelen van duaal leren in de kijker. Door deze lokale acties willen we meer lerenden bereiken die hun weg vinden naar een duale opleiding.

Wij kijken uit naar een week vol inspiratie en samenwerking, waarin duaal leren in de schijnwerpers staat!