Artikels

ElectroBrain+, terugblik

27/06/2024
content divider
Op woensdag 29 mei vond in het stadion van KV Mechelen Electro Brain+ plaats. De 23 beste Vlaamse elektrotechnici in spe kregen die dag de kans om hun talent te laten zien en hun vaardigheden verder te ontwikkelen. De 23 deelnemers met de hoogste score op Electro Brain - 12 residentieel en 11 industrieel - uit de verschillende Vlaamse provincies werden geselecteerd. 

De opdracht was om een innovatieve residentiële of industriële elektrische installatie te ontwerpen.

Op de finaledag pitchten ze hun ontwerp aan een jury van technische en HR-profielen uit de sector, die hen een score gaf op hun creatieve en probleemoplossende vaardigheden en presentatietechnieken.

 

Om hun presentatietechnieken aan te scherpen, werden zij op school extra opgeleid.

Naast het pitchen volgden de kandidaten een workshop over VR, eentje over elektriciteitskabels van producent Nexans, en kregen ze een technische rondleiding in het voetbalstadion.

Thibo Christiaens van GTI Beveren werd uitgeroepen tot beste elektrotechnisch installateur en Lucas Munsters van Mosa-RT Technisch Instituut Sint-Jansberg Maaseik tot beste elektrotechnicus. 

Met initiatieven zoals Electro Brain+ hoopt Volta de doorstroom van jonge elektrotechnici naar de arbeidsmarkt te verbeteren en hen te motiveren om te excelleren in hun vakgebied. 

Electro Brain + kwam tot stand dankzij het Excellentiefonds en de steun van minister Weyts .

Kijk de aftermovie hier.