Research

Ledverlichting: een praktische gids!

content divider
Leds hebben in een recordtempo alle andere lichtbronnen het nakijken gelaten en zijn vandaag niet meer weg te denken uit onze sector.

Een zeer groot deel van de armaturen die vandaag nieuw geplaatst worden, maken gebruik van deze technologie. Maar ook in bestaande armaturen worden de klassieke lampen steeds meer vervangen door energiezuinige leds. 

De led-revolutie heeft heel wat teweeggebracht en biedt een hele reeks van technische mogelijkheden die we nooit voor mogelijk gehouden hebben. De keerzijde van die medaille is dat verlichting plots veel complexer is geworden. 

Voor de elektrotechnisch installateur is verlichting maar een klein deeltje van het volledige takenpakket, waardoor het onmogelijk is om alles tot in detail te kennen. Het project “De elektrotechnisch installateur als adviseur voor slimme ledverlichting”, kortweg “Slimme Verlichting” genoemd, is een samenwerking tussen Volta en het Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven waarin de elektrotechnisch installateur via verschillende kanalen ondersteund wordt in de overgang naar ledtechnologie. 

In het kader van dit project werd deze brochure geschreven. De brochure omvat een breed overzicht van de verlichtingstechnologie, gaande van de basiseigenschappen van licht en leds, tot de praktische aspecten waarmee een elektrotechnisch installateur in aanraking komt.

'Ledverlichting voor de elektrotechnisch installateur' bestellen?

Stuur een mailtje met je gegevens & het aantal exemplaren naar info@volta-org.be  en wij doen het nodige.

Een eerste exemplaar is gratis. Wens je meerdere exemplaren te bestellen, dan betaal je € 5,30 (€ 5 excl. btw) per bijkomend exemplaar. Bedrijven uit de sector PSC 149.01 betalen geen leveringskosten! 

Liever een elektronisch exemplaar? Download dan de pdf-versie hieronder. 

Ledverlichting voor de elektrotechnisch installateur