Research

AMV ELC

content divider
Het Interreg project AMV ELC, een samenwerking genaamd 'Arbeidsmarkt Vraag gestuurde Energie Leergemeenschap' wordt opgezet tussen verschillende partners uit België en Nederland.

Het doel is om diverse opleidingen en praktische tools te ontwikkelen, waarmee bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden worden ondersteund bij hun vraag naar herscholing of heroriëntatie. Het project richt zich specifiek op energieopslag, om ervoor te zorgen dat er goed opgeleide werknemers beschikbaar zijn.

Daarnaast leggen we een sterke basis door een overzicht te maken van beschikbare educatieve materialen. We ontwikkelen ook nieuwe tools voor een 'train-the-trainer' en faciliteren grensoverschrijdend onderwijs met behulp van experimentele opstellingen.

We begeleiden potentiële werknemers ook naar opleidingen die specifiek gericht zijn op de energiesector. Op deze manier zorgen we ervoor dat mensen met de benodigde vaardigheden worden opgeleid, verminderen we de kloof tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt en bereiden we de grensregio voor op de energietransitie.

Battery Energy Storage

Samenwerkingspartners

Volta VZW

Green Energy Park

Technische Universiteit Eindhoven

Schakel

Universiteit Gent

Baandomein

Katholieke Universiteit Leuven

Syntrum

The Future BV