Research

Batterijsystemen

content divider

Informatie op Volta website Energieopslag stelt huiseigenaren, bedrijven, industrie en steden in staat om energie op te slaan wanneer deze beschikbaar is en vervolgens in te zetten wanneer nodig.

Lokaal opgewekte hernieuwbare energie van zonnepanelen kan door energieopslagsystemen efficiënter worden ingezet, door huizen en gebouwen van stroom te voorzien of elektrische voertuigen op te laden wanneer nodig. 

Het installeren van een energieopslagsysteem stelt huiseigenaren in staat om hun energievoorziening te beheren en onafhankelijker te worden van het netwerk.

Op deze manier kunnen ze bijdragen aan een duurzame toekomst en energierekeningen te verlagen door zelf opgewekte energie of stroom van het energienet buiten piektijden op te slaan voor later gebruik.

Thuisbatterijen hebben een opslagcapaciteit van 2,2 kWh tot 14 kWh. Er wordt aangeraden om per kWp zonnepanelen een batterij van 1 tot 1,5 kWh te voorzien.  

Omdat zonnepanelen vooral midden op de dag energie produceren, verbruikt de gemiddelde zonnepaneleneigenaar maar 30% van zijn opgewekte energie. Met een batterij voor zonnepanelen kunnen we het eigen verbruik van de opgewekte energie doen stijgen.  

Door energie op te slaan ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet omdat je voor een deel zelfvoorzienend bent. Bovendien vermijd je met een batterij de verbruikspieken hetgeen interessant is om je capaciteitspiek onder controle te houden.