HR-Connect

Intersectorale acties non-discriminatie

content divider
Onze werkvloer, en de arbeidsmarkt in het algemeen, wordt steeds diverser. Jonge en ervaren medewerkers, M/V/X, personen met en zonder arbeidsbeperking, werknemers die hier geboren zijn of elders, collega’s met uiteenlopende seksuele geaardheden …

We komen dagelijks in aanraking met verschillende achtergronden. Jammer genoeg komen vooroordelen en stereotypen nog steeds voor op de werkvloer. Dit kan negatieve economische of zelfs juridische gevolgen hebben voor een onderneming.

Om ondernemingen te ondersteunen in het bewerkstelligen van een inclusieve werkomgeving, hebben een aantal sectoren samen een handleiding ‘non-discriminatiecode’ ontwikkeld.

   


Deze handleiding kan jou
w onderneming op weg helpen bij de ontwikkeling van een bedrijfseigen non-discriminatiebeleid en bij het opstellen van een bijhorende gedragscode.

CAO

Vanuit de sector werd binnen de CAO vorming en innovatie eveneens een non-discriminatie opgenomen.

 

Themafiches

Er zijn ook een aantal fiches ontwikkeld rond specifieke thema’s. Deze thema’s zijn niet altijd gemakkelijk, maar kunnen wel helpen om een inclusieve werkomgeving uit te bouwen. 

In de fiches staan concrete tips over hoe je met een bepaald thema aan de slag kan gaan binnen je bedrijf. Ook vind je er in terug wie je kan verder helpen en welke ondersteuning er is. 

Hieronder kan je de fiches terugvinden.

Video's

Er zijn ook video teasers rond de thema's origine en leeftijd uitgewerkt, deze kan je hieronder vinden.