HR-Connect

Leidinggeven met klasse

content divider
Leidinggeven met klasse kan op verschillende manieren. Zo kan je sturen op een coachende manier, zorgen voor verbindende communicatie, delegeren op een doordachte manier en medewerkers motiveren. Met een goede leidinggevende wordt het werk een stuk werkbaarder.

Wat heeft Volta te bieden?

  • De mentoropleiding van Volta reikt leidinggevenden de nodige handvaten aan om nieuwkomers te onthalen en op te leiden.

Downloads

  • Wil je zelf aan de slag met je leidinggevenden, gebruik dan de mini-vorming rond communiceren van maximum een uurtje. Deze bestaat uit een draaiboek, achtergrondinformatie en een korte film die op een ludieke manier het thema weergeeft.

  • Wil je de nieuwe werknemer bewust maken van gewenste en minder gewenste attitudes op de werkvloer? Dan kan het 'Atelier Attitudes' dat door Volta ontwikkeld werd een nuttig instrument zijn.

  • Ook in de werkbaarheidsfiches van Volta kan je heel wat nuttige info vinden:
    • Hoe houd ik mijn medewerkers gelukkig?
    • Hoe medewerkers motiveren? 
  • Ook in de samenwerking die er is tussen Volta & Cevora kan je ongetwijfeld een aantal relevante opleidingen terugvinden die door Cevora worden georganiseerd. Indien je een arbeider deze opleiding wil laten volgen neemt Volta het inschrijvingsgeld ten laste.  

Tips van andere organisaties

Om de werkbaarheid van jobs te verbeteren heeft de Stichting Innovatie & Arbeid masterclasses ontwikkeld. Via deze masterclasses kunnen ondernemingen, organisaties, leidinggevenden, zelfstandige ondernemers en werknemers leren wat ze kunnen doen om het werk werkbaarder te maken. 

Op een goede manier leidinggeven en krijgen draagt bij tot de werkbaarheid van jobs. Dat blijkt uit het onderzoek van de Werkbaarheidsmonitor. Maar wat is 'goed' leidinggeven? Hoe pak je dat aan? Als leidinggevende heb je verschillende taken en kan je op verschillende manieren aansturen. Via de masterclass 'leidinggeven met klasse' willen we leidinggeven sensibiliseren en inspireren. Deze masterclass helpt na te denken over het eigen handelen en de werkcontext om zo nog meer leiding te geven met klasse.