Education

Het elektrotechnisch onderwijs vandaag

content divider
Om de juiste mensen aan te werven, heb je natuurlijk een goed overzicht nodig van de bestaande opleidingen in het elektrotechnisch onderwijs. Er bestaat een ruim aanbod aan elektrotechnische richtingen zowel voor jongeren minder dan 18 jaar als voor volwassenen die zich willen omscholen, bijscholen, …

Een greep uit het aanbod voor -18 jarigen

  • Jongeren kunnen een elektrotechnische opleiding volgen in het secundair onderwijs. Het kan gaan om een voltijdse dagopleiding op de school of een duale opleiding waarin leren op school en leren op de werkvloer gecombineerd wordt.
    • Meer info over de voltijdse dagopleidingen vind je hier.
    • Meer info over de duale opleidingen vind je hier.

  • Geïnteresseerden in elektrotechnische opleidingen kunnen ook terecht in een Syntra-centrum. Bij Syntra kan je een brede waaier aan opleidingen volgen binnen het systeem van leren en werken of duaal leren. Meer info over leren en werken en Syntra vind je hier.

  • Jongeren die reeds een diploma secundair op zak hebben maar willen verder studeren kunnen hiervoor terecht in een hogeschool voor een graduaatsopleiding. Graduaatsopleidingen zijn erg praktijkgericht en studenten brengen een groot deel van de lessen door op de werkvloer. Er bestaan volgende graduaatsopleidingen voor profielen in de elektrotechnische sector: Elektromechanische systemen, HVAC-systemen, hernieuwbare energiesystemen, of Internet of Things.  

Voor een greep uit het aanbod voor + 18jarigen, klik hier. 

Watt's UP

Op de jongerenwebsite Watt's Up vind je nog meer informatie over de studierichtingen en opleidingsmogelijkheden in het elektrotechnisch onderwijs vandaag.

Watt's Up