Education

Schneider Electric

content divider
Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen het beste uit onze energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang en duurzaamheid voor iedereen te overbruggen. Zij noemen dit ‘Life Is On’. 

Hun missie is om jouw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie.

Voor het onderwijs ondersteunen ze mee in dit initiatief om leerkrachten oriëntatie en begeleiding aan te bieden in het samenstellen van kwalitatief lesmateriaal en digitale tools. Zo willen zij hun moto ’Life Is On’ tot in je klaslokaal brengen!

Hoe ondersteunen wij je in het klaslokaal? 
Materiaallijst    

De product managers van Schneider Electric hebben deze didactische productenlijst samengesteld per segment (Residentieel, Tertiair en industrie in kolom O) om je te oriënteren in hun aanbod. 

Aan de hand van deze lijst wil Schneider je graag wegwijs maken in de producten die je kan voorzien in het praktijklokaal voor jouw proefopstellingen. 

In kolom P staat de naam van elk hoofdstuk, zo kan je jouw zoekopdracht verder verfijnen volgens jouw noden. Deze lijst is niet limiterend, maar herneemt de mogelijk interessante producten voor je praktijklokaal.

Hoe aankopen?

Je kan deze producten aankopen via de deelnemende elektrotechnische groothandels. In het kader van dit project, kunnen de bestellingen bij Cebeo en Rexel worden geplaatst.

Het digitaal platform mySchneider Elektricien

Om je lessen kracht bij te zetten verzamelen ze al hun didactische input op een centrale plaats binnen het mySchneider Elektricien platform. Dit platform is gratis en toegankelijk via een persoonlijke login (e-mailadres en paswoord). 

Binnen mySchneider Elektricien werd de zone ‘Teach & Learn’ aangemaakt op maat voor leerkrachten elektriciteit. Wat kan je hierop terugvinden? 

  • e-learnings voor je leerlingen en jezelf
  • per segment residentieel, tertiair en industrie de belangrijkste catalogi en tools.
  • per segment voorbeelden van les-opstellingen
  • excel materiaallijst voor in je praktijklokaal
  • ebooks over de laatste wijzigingen in het AREI, tips & tricks voor beginnende elektriciens, ...
Wil je graag op bedrijfsbezoek komen met je leerlingen?

Dan kan je dit aanvragen via de zone ‘Teach & Learn’. Scroll helemaal naar beneden op de pagina en open een Case aan om uw aanvraag door te geven!

Interessante workshops en webinars worden hier ook aangekondigd. Evenals aanvragen voor webinars op maat voor in de klas. 

Hoe naar de Teach & Learn zone binnen mySchneider?

Registreer u op mySchneider en meldt u aan op het portaal. Als u in uw profiel aangeeft dat u elektricien bent, krijgt u toegang tot de juiste visualisatie van mySchneider.

Binnen mySchneider, gaat u via het “Overzichtsblad” naar de zone “Info & Tools” waar u in één oogopslag de laatste nieuwigheden krijgt. In deze zone staat een nieuwsblok “Teach & Learn” die u toegang geeft tot de juiste pagina. U kan de “Teach & Learn” ook bereiken via het tabblad “hulpmiddelen” van de “Info & Tools”.  
 

Wil je meer weten over Schneider Electric? Klik hier.