Education

Nexans

content divider
Als onderdeel van een wereldwijde groep is Nexans België de toonaangevende fabrikant van kabels en kabeloplossingen.

Hun missie is om innovatieve en duurzame oplossingen te leveren die een positieve impact hebben op mens en milieu, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de behoeften van de elektrotechnicus. Kabels en verpakkingen worden zo ontwikkeld dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en beste werkcomfort kan bieden.

Draad & Kabel tegen aan interessante voorwaarden

Nexans steunt de toekomstige elektrotechnicus door draad en kabel te leveren tegen aan interessante voorwaarden aan 3de graad studenten elektriciteit. Contacteer hen via e-mail voor prijzen en beschikbaarheden.

Up-to-date online datasheets 

Nexans België biedt een uitgebreid gamma kabels aan, met elk specifieke kenmerken. Informatie over kabels is eenvoudig te vinden via de up-to-date online datasheets:

EASYCALC™: bereken de juiste kabelsectie voor een project

Nexans EASYCALC™ is een betrouwbaar programma voor kabelsectieberekening, ontworpen voor professionals. Het berekent eenvoudig de juiste kabelsectie, rekening houdend met correctiefactoren voor installatie en wettelijke voorschriften voor beveiliging.

ECOCALCULATOR™: voorkom energieverlies van de installatie

De bouwsector levert één van de grootste bijdragen aan de opwarming van de aarde en het energieverbruik. Een grotere kabelsectie kan energieverlies beperken, terwijl de meerkosten snel terug te verdienen zijn. Met Nexans ECOCALCULATOR™ kan je de jaarlijkse besparing berekenen, inclusief de terugverdientijd van de extra investering. 

De Nexans App voor Android & iOS 

Onderweg en toch een technische fiche nodig? Of een kabelsectieberekening? En bij welke distributeur kan je die kabel dan vinden? De Nexans app biedt snel en efficiënt de oplossing.
Deze is te downloaden op Android en iOS apparaten. 

N-manual: essentiële kabelinformatie in een handig zakformaat

Soms is internet of een smartphone niet beschikbaar. Ben je op zulke sites op zoek naar de maximale stroom van een kabel? Snel nakijken of een kabel niet te lang is voor de benodigde stroom? Het kabelgewicht berekenen om de juiste kabelgoot te kiezen? Op dit soort vragen geeft de N-Manual, het handige zakboekje van Nexans, het antwoord. Vraag het aan via:

WHAT’s WATT: het YouTube-kanaal dat je van alles leert over elektriciteit

In de WHAT's WATT-videoserie praten ze over alles wat er te weten valt over elektriciteit, van die kleine neuronen in je hersenen tot de grootste waterkrachtcentrales van vandaag. Ze hebben het over energie, transmissielijnen en opkomende technologieën.

Neem snel een kijkje op onze website of op Youtube.
Aanspreekpunt voor technische vragen over kabel

Als student zul je graag meer willen leren over kabel. Op de website van Nexans is veel informatie beschikbaar. Bijvoorbeeld:

  • FAQ over het leggen en gebruiken van kabels
  • FAQ over kabelconstructies
  • Brandveiligheid: de juiste kabelkeuze redt levens


Mocht je vragen hebben, dan staan zee voor je klaar om je te helpen. Mail je vragen naar academy.be@nexans.com en krijg binnen korte tijd antwoord van één van hun kabelexperts!

Fabrieksbezoek te Buizingen en Elouges

Wat is leuker dan zien hoe kabels gemaakt worden? Nexans heeft diverse fabriekslocaties in België en zijn trots om je hun sites te laten zien. Stuur hen een e-mail via academy.be@nexans.com en ze zullen je uitnodigen voor één van hun studentendagen. 

Meer weten over Nexans? Klik hier.