Education

Cebeo

content divider
Met meer dan 100 jaar ervaring heeft Cebeo een rijke traditie in de distributie van elektrotechnisch, HVAC- en ander gespecialiseerd materiaal. Vandaag zijn ze de Belgische marktleider en opereren ze nationaal voor de residentiële, tertiaire en industriële sector.
Wie is Cebeo?

Wie Cebeo zegt, zegt dienstverlening. Met meer dan 50 filialen, een webshop en een app, zijn ze nooit ver weg. Die verschillende bestel- en contactmogelijkheden kan je trouwens ook met elkaar combineren. Zo kan je via de webshop een bestelling plaatsen, maar die afhalen in één van de filialen. Via de app kan je dan weer meldingen krijgen wanneer je bestelling beschikbaar is, of kan je producten scannen in de filialen. 

Dankzij de expertise van hun specialisten kan je bovendien met al je vragen bij hen terecht en bieden zij voor al jouw realisaties een oplossing. Bij Cebeo zetten ze in op de toekomst en daarom willen ze ook de volgende generatie ondersteunen. Samenwerken met Cebeo, dat betekent échte ontzorging.

Didactisch materiaal

Op cebeo.be vind je verschillende expertisepagina’s, bijvoorbeeld over energieverdeling, hernieuwbare energie & HVAC, of verlichting. Telkens updaten ze de pagina’s met actuele informatie over nieuwe ontwikkelingen in de sector, het assortiment en inspiratie.

Ook hebben ze e-learnings die je als docent rechtstreeks in de lessen kan verwerken en te allen tijde beschikbaar zijn. Leerlingen kunnen de e-learnings ook gratis thuis raadplegen. Deze e-learnings zijn vaak uitgewerkt met leveranciers, bv. Siemens en Schneider Electric. 

Op de website vind je ook heel wat calculatoren terug die kunnen helpen bij de realisatie van een installatie. Enkele voorbeelden van zo’n calculatoren zijn:

  • De terugverdientijd berekenen van zonnepanelen
  • De terugverdientijd berekenen van warmtepompen en warmtepompboilers
  • Het bepalen van warmteverlies in een ruimte
  • Subsidies bepalen

Verder kan je op cebeo.be al hun magazines met de laatste trends en inspiratie gratis downloaden. Vier keer per jaar publiceren ze een Cebeo Home & Building. Dat is een magazine gericht op de residentiële en tertiaire sector. De magazines worden gevuld met interviews met specialisten, projecten die ze in de kijker plaatsen en ander recent sectornieuws. Voor de industriële sector brengen ze ook twee keer per jaar de Cebeo Industry uit. 

Tot slot bieden ze ook bijscholingen aan waar docenten aan kunnen deelnemen. Daarvoor neem je best contact op met één van onderstaande contactpersonen, of consulteer je hun website cebeo.be

Met al deze hulpmiddelen willen we de toekomstige generatie helpen in deze sterk evoluerende markt. Zoek je nog ander educatief materiaal dat hier niet staat opgelijst? Neem contact op met één van onderstaande contactpersonen om na te gaan wat mogelijk is in jouw regio:

Antwerpen

Marc Wynant

Marc.Wynant@cebeo.be

Henegouwen

Laurent Houssier

Laurent.Houssier@cebeo.be

Limburg

Ludo Merken

Ludo.Merken@cebeo.be

Luik

Vincent Bove

Vincent.Bove@cebeo.be

Luxembourg

Florian Gathy

Florian.Gathy@cebeo.be

Namen et Charleroi

Jordan Verslegers

Jordan.Verslegers@cebeo.be

Oost-Vlaanderen

Frederik De Sloovere

Frederik.DeSloovere@cebeo.be

Vlaams-Brabant

Alain Manghelinckx

Alain.Manghelinckx@cebeo.be

Waals-Brabant

Guénaël Van Der Wielen

Guenael.VanDerWielen@cebeo.be 

West-Vlaanderen

Dirk Vanrobaeys

Dirk.Vanrobaeys@cebeo.be

Meer weten over Cebeo? Klik hier.