Agenda

Week van Duaal

24/04/2023
12:00 tot 12:00
België
content divider
Nog te veel ouders, leerlingen, scholen en bedrijven kennen duaal leren niet, of hebben er verkeerde ideeën over en daar willen we met de ‘Week van Duaal’ iets aan veranderen.

Week van Duaal

Vandaag start de eerste ‘Week van Duaal’. Duaal wat? Check op www.duaalleren.vlaanderen wat duaal leren is.

Tijdens deze week die loopt van 24 tot en met 28 april zullen de deelnemende sectororganisaties heel wat acties ondernemen om scholen en bedrijven te informeren over duaal leren. Verschillende nieuwsbrieven en informerende posts en getuigenissen zullen verspreid worden op de sociale media-kanalen. Maar het belangrijkste onderdeel van de Week van Duaal zijn de acties die door de scholen zelf uitgevoerd worden. 

Verschillende scholen zetten hun schouders onder dit initiatief en organiseren een leuke actie om duaal leren bekender te maken bij hun leerlingen, de ouders van de leerlingen of bedrijven in de buurt. Door deze lokaal verankerde acties kunnen we heel concrete resultaten bereiken en hopen we dat nog meer leerlingen hun weg vinden naar een duale opleiding.  

De scholen zijn enthousiast en desondanks deze drukke periode in het schooljaar, zien we héél originele acties verschijnen. Vanuit Duaal Intersectoraal gaan we dan ook graag een kijkje nemen bij enkele scholen en zullen we de acties van deze scholen op alle mogelijke manieren verder verspreiden.   

Hebt u hierover vragen? Contacteer Gina De Clerck via gina.declerck@volta-org.be of op het nummer 0499 92 01 50.