Education

Siemens

content divider
De energietransitie versnellen. Dat doen we bij Siemens Smart Infrastructure niet alleen met onze slimme en dynamische oplossingen, maar ook door actief naar het STEM-onderwijs te trekken. Zo vormen we mee de energiespecialisten van morgen.

Daar heeft iedereen baat bij: binnenkort kan er gerekend worden op jonge werknemers die vertrouwd zijn met innovatieve technologie die aan alle veiligheidsnormen en -standaarden voldoet.

Energietransitie in een ongeziene versnelling

De energietransitie draait op volle toeren. Laadpalen schieten als paddenstoelen uit de grond. Bedrijven bereiden de switch naar groene energie concreter voor. En onze industrie wordt duurzamer en energie-efficiënter. Om die transitie vlot en efficiënt te laten verlopen, is er meer dan ooit nood aan energiespecialisten. De specialisten van morgen zoeken we nu al achter de schoolbanken.

Investeren in jeugd

Om het STEM-onderwijs te ondersteunen, engageert Siemens SI in strategische partnerships, zoals reeds met VIVES Kortrijk en Universiteit Antwerpen. Hierdoor geven ze studenten de kans om de laatste, meest innovatieve technologieën te verkennen en hen zo voor te bereiden op de arbeidsmarkt.
Samen met Volta gaan we nog een stap verder, we laten ook technische leerkrachten kennismaken met onze oplossingen. Zo kan onze technologie via hen nog sneller doorstromen naar de studenten – een win-win.

Technische leerkrachten ondersteunen

Concreet pikt Siemens SI in op de initiatieven van Volta, zoals bv. onze workshops.
We stellen 2 demopakketten voor met een focus op laagspanningsoplossingen – een belangrijke hefboom om duurzaamheidsdoelstellingen bij bedrijven te ondersteunen.

Pakket 1: energieverdeling

Eenvoudig en veilig laadpalen koppelen.

Pakket 2: energiebesparing

Industriële productieprocessen energie-efficiënt maken (o.a. met behulp van motorstarters).

Meer weten over Siemens? Klik hier.