Volta Academy

Volta ondersteunt bedrijven en hun werknemers bij de voorbereiding op toekomstige uitdagingen door het aanbieden van fysieke opleidingen en door hen op de hoogte te houden van technologische ontwikkelingen en regelgeving, met name via infosessies.

Filter


Resultaten 1 - 3 van 27
1 2 3 4 5
Loading icon
Opleiding

AREI - bestaande en nieuwe huishoudelijke installaties

Alle elektrische installaties moeten conform het AREI zijn.
Deze opleiding benadert de reglementaire aspecten kenmerkend voor het residentiële domein.

Meer weten
02/10/2024

23/10/2024

20/11/2024

Opleiding

AREI - uitwendige invloeden en veiligheidsinstallaties

Kennis van aanwezige uitwendige invloeden is essentieel om een elektrische installatie te bouwen. Zij bepalen immers de keuze en het gebruik van elektrisch materieel. Veiligheidsinstallaties dienen voor het redden van mensenlevens. Deze zijn alom tegenwoordig, denk maar aan een branddetectie installatie, een rook- en warmafvoerinstallatie, een sprinklerinstallatie enz.. In deze opleiding wordt aangegeven hoe de installateur deze installaties moet uitvoeren zodat deze gedurende de noodzakelijke tijd van functiebehoud in dienst blijven in geval van het uitvallen van de normale bron, dit bij zowel een uitwendige brand als bij een elektrische fout.

Meer weten
Opleiding

AREI – bestaande en nieuwe niet-huishoudelijke installaties (LS)

De huishoudelijke elektrische installatie wordt meer en meer een zeer beperkt toepassingsdomein volgens het AREI, Boek 1. Installateurs komen bijgevolg steeds sneller in aanraking met niet-huishoudelijke elektrische installaties. Het is dan ook voor meer en meer installateurs een must om de installatieregels voor niet-huishoudelijke installaties uit het AREI, Boek 1 te kennen, te begrijpen en in de praktijk toe te passen. 

Meer weten
16/10/2024

17/10/2024

27/11/2024

28/11/2024